Cocktails en Mocktails voor de Feestdagen

mei 11, 2016

Michoost

Text

0

COCKTAILS & MOCKTAILS VOOR DE FEESTDAGEN


Heb jij tijdens Kerst en Oud & Nieuw vrienden of familie over de vloer? De feestdagen zijn bij uitstek de tijd om extra uit te pakken. Hoe beter dan met heerlijk feestelijke cocktails. Als aperitief of juist na het diner om de avond feestelijk door te zetten. Het mooie van deze cocktails is dat de alcohol makkelijk wordt weggelaten of vervangen. Deze Mocktails zijn net zo lekker als de alcoholische variant, maar je blijft lekker fris en fruitig! Zo hoeven je zwangere en alcoholistische šŸ˜‰ vrienden niet saai aan de cola.

Wij zetten drie lekkere Cocktails en Mocktails voor Kerst en Oud & Nieuw voor je op een rij:

Cranberry Moscow Mule


Voor 1 pers.

Gember drankjes zijn hot. Daarom zien we Gingerale steeds vaker terug als ingrediĆ«nt in cocktails. Door de pittige nasmaak van de gember en het toevoegen van de cranberryā€™s past deze Moscow Mule perfect in het winterse thema.

Ingrediƫnten:

– 150 ml Gingerale (of gemberbier)

– 50 ml vodka

– 100 ml cranberrysap

– Verse cranberryā€™s

– Sap van 1 limoen

– Limoenpartje en gember voor garnering

– IJsblokjes

Bereiding:

Mix de Gingerale met de vodka, cranberry- en limoensap. Schenk in een mooi glas (fancy Mule Mugs of Hobstar Glazen bijv.) met ijs en garneer de cocktail met verse cranberryā€™s en een partje limoen. Laat de vodka achterwege voor een heerlijke Moscow Mule Mocktail. You will love it!

Sparkling Mimosa met Bloedsinaasappel

Voor 1 pers.

Hef je glas en maak een toast met deze klassieke Mimosa van mousserende wijn en bloedsinaasappel. Deze cocktail is makkelijk te maken en staat binnen een mom van tijd op tafel. Vervang de mousserende wijn met spa rood / fruit voor de non-alcoholische mocktail variant.

Ingrediƫnten:

– 100 ml champagne of mousserende wijn

– 50 ml vers geperste bloedsinaasappelsap

– Sinaasappelzest voor garnering

Bereiding:

Schenk het bloedsinaasappelsap in een champagneflut en giet hier voorzichtig de champagne bij. Garneer de cocktails met sinaasappelzest of een schijfje sinaasappel. Cheers baby!

Mojito Punch

Voor 8 pers.

Punch is een echte holiday pleaser en de mojito is een klassieker onder de cocktails. Samen een gouden combinatie dus! Deze mojito punch is ook het perfecte drankje voor tijdens een feestje: het is makkelijk te maken en je kunt van tevoren een enorme batch klaarzetten. Ideaal!

Ingrediƫnten:

– 500 ml rum (wit)

– 700 ml Spa Rood

– 125 gram suiker

– 40 blaadjes munt + extra takjes munt voor garnering

– 20 frambozen + extra voor garnering

– 4 limoenen + extra voor garnering

– IJsblokjes

Bereiding:

Pers het sap van de limoenen uit in een pitcher (of karaf). Voeg de muntblaadjes en frambozen toe en kneus deze zodat de smaak vrij komt. Voeg suiker, ijsblokjes en de rum toe. Schenk als laatste de spa rood erbij en mix alle ingrediƫnten door elkaar met een lange lepel. Garneer met frambozen, munt en limoen en proost! Voor de mocktail versie laat je de rum in deze punch achterwege.

Cocktailbar

Een echte cocktailbar geeft natuurlijk een extra feestelijke tintje aan jouw etentje of feestje. Heb je geen zin om zelf de hele avond voor bartender te spelen? Ga voor een DIY cocktailbar: zet alle ingrediƫnten klaar, print een menu uit en de gasten kunnen zelf met de cocktails aan de gang.

Wil je liever iets professioneler? Stadsfruit verzorgt de catering van cocktails en mocktails op elke gewenste locatie. Onze bartenders mixen de lekkerste cocktails met verse ingrediƫnten voor jouw gasten in elkaar.

Stadsfruit wenst je heerlijke feestdagen toe!

ā€œNever, ever underestimate the importance of having funā€
- Randy Pausch
Post by Michoost

Comments are closed.